26.4.2022

Onko korona-aika vaikuttanut vedenkulutukseenne?

Vedenkulutuksen muutokset aiheuttavat tarpeen lukeman ilmoittamiselle

Covid-19 on vaikuttanut runsaasti yritysten ja varsinkin toimitilojen käyttöasteeseen kuluneen kahden vuoden aikana. Tilanteen normalisoituessa on tärkeää muistaa ilmoittaa kiinteistön mittarilukema vesilaitokselle. On suositeltavaa, että ilmoittaminen tehdään vähintään kaksi kertaa puolen vuoden aikana, jotta arviolaskutuksen perusteeksi muodostuva vuosikulutusarvio vastaa kulutuspisteen todellista kulutusta.

Covid tilanteen normalisoituminen saattaa vaikuttaa myös kotitalouksien veden kulutuksen muuttumiseen etätöiden vähentymisen johdosta.

Mikäli mittarilukema on edellisen kerran ilmoitettu Covid-19 aikana saattaa järjestelmään muodostunut vuosikulutusarvio poiketa runsaasti kulutuspisteen todellisesta kulutuksesta. Sen seurauksena tämänhetkinen laskutus ei ole ajantasaista ja suurten tasauslaskujen tai hyvityslaskujen muodostuminen tulevaisuudessa on mahdollista.

Mittarilukemat voitte kätevästi ilmoittaa raportointipalvelussamme.

Ilmoittamiseen tarvitsette lukeman lisäksi asiakasnumeronne, jonka löydätte viimeisimmältä laskultanne sekä vesimittarinumeron, joka on painettuna vesimittariin. Mikäli vuosikulutusarvio muuttuu runsaasti nykyisestä vuosikulutusarviosta pyytää järjestelmä teitä olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme ja kertomaan poikkeaman syyn. Jos ilmoittajana on yritys, ei tätä yhteydenottoa tarvitse tehdä, sikäli kun syynä on Covid-19 tilanteen aiheuttamat muutokset toiminnassa.

Suosittelemme toki kaikkia asiakkaitamme ilmoittamaan lukeman muutoinkin aina parillisen kuun lopussa, jotta laskutuksemme vastaa todellista kulutustanne.