9.12.2020

Kinkkurasva dieseliksi – ei viemäriin

Kinkkutemppu 2020 logo

Kinkkutemppu innostaa tänäkin jouluna kierrättämään paistinrasvoja. Osallistumalla olet mukana tekemässä joulun kiertotalousihmettä ja estämässä sitä, että kinkkurasva tukkisi viemärit.

Kinkkutemppu kierrättää jouluherkkujen paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi. Ota kinkun, kalkkunan, kalan tai vaikkapa juuressipsien paistinrasvat talteen, pakkaa ne tölkkiin ja kiikuta keräyspisteeseen.

Suomalaisten jouluruokien paistinrasvat kierrätetään jo viidettä perättäistä kertaa uusiutuvaksi dieseliksi. Viime vuonna kerättiin yhteensä 200 000 kotitalouden rasvat, tänä vuonna tavoitellaan 250 000 kotitaloutta.

Yhden kinkun rasvasta valmistettavalla dieselillä ajaa jopa kolme kilometriä. Ja kinkkuahan Suomessa syödään 7 miljoonaa kiloa joka joulu. Varmistetaan yhdessä, että tippaakaan paistinrasvaa ei päädy viemärin tukkeeksi!

Kouvolassa on useita keräyspisteitä, jotka löydät Kinkkutempun verkkosivuilta.

Tutustu Kinkkutemppu-kampanjaan

Kinkkutemppu on Kemianteollisuuden aloitteesta syntynyt yhteisprojekti, joka tuo kiertotaloutta lähemmäksi kuluttajien arkea konkreettisen esimerkin avulla. Kemianteollisuuden lisäksi Kinkkutempussa ovat mukana Neste, Lassila & Tikanoja, Honkajoki, Kemian pooli, K-ryhmä, Suomen Pakkauskierrätys RINKI, Atria, HKScan, Snellman, Maa- ja kotitalousnaiset, Suomen Kiertovoima KIVO ja kuntien jätelaitokset, Suomen Kuntaliitto, Vesilaitosyhdistys ja Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry.