31.5.2021

Vesihuolto koronaepidemian aikana

Käsien pesua saippualla.

11.3.2021: Vesimittarivaihdot keskeytetty

Kouvolan Vesi Oy jatkoi alkuvuodesta 2020 pientalojen vesimittareiden vaihtoja pitkän tauon jälkeen. Vallitsevan koronatilanteen johdosta päädyttiin mittarinvaihdot kuitenkin keskeyttämään uudelleen toistaiseksi. Kouvolan Vesi Oy suhtautuu asiaan vakavasti ja haluaa toimillaan tukea viranomaisten linjauksia ja välttää kaikkia ylimääräisiä lähikontakteja. Vesimittareiden vaihtoja pientaloissa jatketaan, kun epidemiatilanne mahdollistaa työn suorittamisen turvallisella tavalla.

29.9.2020: Hävitä kasvomaskit oikein

Kertakäyttöiset maskit ja kuituliinat kuuluvat sekajätteeseen, eivät wc-pönttöön, luontoon tai kadulle.

Lue lisää 

10.9.2020: Kouvolan kaupunki ja Kouvolan Vesi selvittivät koronaviruksen esiintymistä Mäkikylän jätevedenpuhdistamolla

Selvityksessä ei ole löydetty yhtä vastausta asiaan, vaan koronaviruksen ilmestyminen Kouvolan jätevesiin on todennäköisesti monen tekijän summa.

Lue lisää selvitystyöstä

9.9.2020: Kouvolan jätevesissä havaittu koronavirusta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tiedotti löytäneensä jätevesiseurannassa elokuun lopussa koronavirusta myös Kouvolan jätevesistä, vaikka alueella ei todettu koronatartuntoja henkilötestauksessa näytteenottoa edeltäneellä viiden viikon ajanjaksolla.

Lue lisää koronaviruksen seurannasta jätevesissä

24.8.2020: Vesilaskujen maksuaika palautuu normaaliksi

Koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta johtuen Kouvolan Vesi Oy toteutti maksuajan pidennyksen suoraan laskuille touko- ja heinäkuun laskutuksissa. Vesilaskujen normaaliin maksuaikaan (21 vrk) palataan syyskuusta alkaen mutta tilannetta seurataan edelleen aktiivisesti.

Lue lisää maksuajan palautumisesta.

15.5.2020: Käyttämättä olleiden rakennusten hanaveden laatu

Koronaviruksen aikana käyttämättä tai vähällä käytössä olevien kiinteistöjen pitkään seissyt vesi voi heikentää veden laatua. Näiden kiinteistöjen hanaveden laadun voit varmistaa mm. juoksuttamalla vettä.

Vesilaitosyhdistyksen sivuilta lisää toimenpiteistä veden laadun varmistamiseksi.

27.4.2020: Vesilaskujen maksuaikaa pidennetään

Koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta johtuen Kouvolan Vesi Oy on pidentänyt laskujen maksuaikaa toukokuusta alkaen. Pidennetty maksuaika (45 vrk) on käytössä toistaiseksi ja sen päättymisestä tiedotetaan erikseen verkkosivuillamme.

Lue lisää maksuajan pidennyksestä.

6.4.2020: Desinfiointiliinat eivät kuulu vessanpönttöön

Koronaviruksen myötä kovassa käytössä olevat desinfioivat puhdistusliinat, kosteuspyyhkeet ja nenäliinat eivät kuulu pönttöön.

Lue lisää oikeasta pönttöetiketistä

25.3.2020: Kouvolan Veden toimintavarmuudesta huolehditaan koronaviruspandemian aikana

Kouvolan Vedellä on varauduttu koronavirusepidemian tuomiin haasteisiin järjestelyin, jotka takaavat palvelun toimintavarmuuden. Vesihuolto on yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittinen palvelu, jonka on toimittava myös poikkeustilanteissa.

Näin Kouvolan Vesi on varautunut koronavirusepidemian tuomiin haasteisiin

17.3.2020: Asiakaspalvelupiste suljettu – puhelinpalvelu ja sähköposti toiminnassa

Asiakkaita kehotetaan hoitamaan asiointi puhelimitse ja sähköpostitse. Puhelinpalvelu on auki tiistaista perjantaihin klo 10–15. Poikkeustilanteesta johtuen puhelu- ja sähköpostiliikenteeseen on odotettavissa ruuhkaa.

Lue lisää asiakaspalvelusta koronavirustilanteessa

13.3.2020: Vesihuolto koronavirustilanteessa

Koronaviruksen leviämistä juomaveden välityksellä ei pidetä todennäköisenä. Vedenkäsittely, erityisesti desinfiointi, tuhoaa mahdolliset virukset tehokkaasti, ja koronaviruksen leviämismahdollisuus veden välityksellä on siitäkin syystä erittäin pieni.

Lue lisää vesi- ja jätevesihuollon toiminnasta koronaviruspandemian aikana