15.3.2021

Maailman vesipäivä 2021

Maailman vesipäivää vietetään maailmanlaajuisesti 22. maaliskuuta verkkotapahtumana: https://www.worldwaterday.org/

Tänä vuonna teemana on veden arvostaminen. Veden arvo on paljon enemmän kuin sen hinta – vedellä on valtava merkitys meille kaikille; ruoalle, terveydelle, koulutukselle, kulttuurille, taloudelle ja luonnonympäristön eheydelle.

Me Kouvolan Vedellä pidämme huolta siitä, että asiakkaamme voivat nauttia laadukkaasta talousvedestä sekä luonnonvesien puhtaudesta. Otamme huomioon tulevaisuuden haasteet ja teemme yhteistyötä muiden alueellisten ja valtakunnallisten toimijoiden kanssa.

Vesipäivän tarkoituksena on herättää keskustelua globaalin vesiongelman ratkaisemiseksi, jotta mahdollisimman monille voitaisiin turvata yksi ihmisen perustarpeista: puhdas vesi. Lisäksi YK:n Kestävän kehityksen tavoite nro 6 on taata sanitaatio kaikille. Sanitaation parantamisella YK haluaa kiinnittää huomiota puhtaan veden, viemäröinnin, hygieenisten käymälöiden ja yleisen puhtauden merkitykseen köyhyyden, sairauksien ja erityisesti lasten kuolemien vähentämisessä. Käsienpesu on yksi tehokkaimmista keinoista taistella covid-19 viruksen leviämistä vastaan, silti maailman laajuisesti 3 miljardilta ihmiseltä puuttuu puhtaan veden tulo kotiin.

Tiesitkö, että

  • Maapallon vedestä 97,5 % on suolaista ja 2,5 % makeaa. Makeasta vedestä suurin osa esiintyy lumena tai jäänä. Vain noin 1 % on ihmisten käytettävänä.
  • Puhdas vesi on ihmisoikeus. Silti noin joka kolmas ihminen maailmassa elää ilman puhdasta juomavettä ja yli puolella ei ole kunnollista vessaa ja viemäröintiä.
  • YK:n arvioiden mukaan päivittäinen tarve juomiseen, ruoanlaittoon ja peseytymiseen on noin 50–100 litraa. Jokainen suomalainen käyttää keskimäärin 155 litraa vettä vuorokaudessa.

Kuinka vesi hyödyttää sinua? Muistatko arvostaa puhdasta vettä?

Mitä vesi merkitsee sinulle? Osallistu sosiaalisessa mediassa keskusteluun #WorldWaterDay tai #Water2me

https://www.worldwaterday.org/

Ajankohtaista

Nainen lepäilee terassilla ison aurinkovarjon alla suojassa vesisateelta.

Huleveden liittymismaksun alennus rivitalokiinteistöille vuonna 2021

Kouvolan Vesi myöntää nykyisille rivitaloasiakkailleen huleveden liittymismaksun alennuksen vuonna 2021.

Lue lisää