13.10.2021

Vesimittarinvaihtoja Kuusankosken ja Kouvolan alueilla 1.-26.11.2021

Lähikuva vedenkulutusmittarista

Kouvolan Vesi Oy vaihtaa Kouvolan ja Kuusankosken alueilla vesimittareita. Vaihtotyön suorittaa VMH Kalibro Oy. Vesimittarin vaihtajalla on kuvallinen henkilökortti ja huoltoauton kyljessä on VMH Kalibro Oy:n logo. Vesimittarinvaihdosta on tiedotettu kiinteistöjä kirjeitse.

Vesimittarinvaihtoja suoritetaan 1. – 26.11.2021 arkipäivisin klo 8.00 – 20.00 välisenä aikana. Mittarin vaihtotyöhön kuluu aikaa noin 30 minuuttia. Normaalista vaihtotyöstä ei aiheudu asukkaille kustannuksia.

Vesimittari on Kouvolan Vesi Oy:n omaisuutta ja vesihuollon yleisten toimitusehtojen kohdan 10 mukaan yhtiön edustajalla on oikeus päästä kiinteistölle vaihtamaan vesimittaria. Asiakkaita pyydetään järjestämään mittarinvaihtajalle esteetön pääsy vesimittarin luokse. Pyydämme vallitsevasta COVID-19 tilanteesta johtuen pitämään vaihtotyön suorittajiin riittävän etäisyyden (min. 2 m).

VMH Kalibro Oy:n asentajat kiertävät alueella ja jos asukasta ei tavoiteta, jättää asentaja postilaatikkoon yhteydenottopyynnön asennusajan varaamista varten. Pyydämme asukkailta joustavuutta, jotta asennustyö päästään tekemään sovitussa aikataulussa.

Vesimittarin vaihtoajan voi varata myös itse etukäteen nettiaikapalvelusta tai puhelimitse numerosta 040 6745 181.

Vesimittarille tuleva putkisto, mittariventtiilit ja mittarilta lähtevä putkisto on kiinteistön omistajan omaisuutta ja hänen ylläpitovastuullaan. Vesihuollon yleiset toimitusehdot edellyttävät, että kiinteistön omistaja tai haltija pitää kiinteistön vesihuoltolaitteiston sellaisessa kunnossa, että vesimittarin vaihto on mahdollista suorittaa ongelmitta.

Jos mittarinvaihdon yhteydessä kiinteistön vesihuoltolaitteistossa ilmenee ongelmia, kuuluu korjausvastuu kiinteistön omistajalle. Tarvittavat korjaukset (esimerkiksi vesimittariventtiilien vaihto) tulee tilata Kouvolan Vedeltä.

Työtilaus tulee tehdä kuitenkin vain, jos mittarinvaihtaja ei voi vaihtaa vesimittaria tai hän ilmoittaa, että vesimittariin liittyvien vesihuoltolaitteistojen kunto on huono.

Työtilauksen voi tehdä Kouvolan Veden nettisivuilta löytyvien ohjeiden mukaisesti. Tehdystä työstä veloitetaan Kouvolan Vesi Oy:n palveluhinnaston mukainen maksu.