2.12.2019

Paistinrasvat polttoaineeksi – Kinkkutemppu on täällä taas

Suomalaiset syövät joka joulu yhteensä noin 7 miljoonaa kiloa kinkkua. Sen paistamisen yhteydessä syntyy valtaisa määrä rasvajätettä. Jotta putkistoja ei tukita, paistinrasvoja ei missään nimessä saa kaataa viemäriin, vaan ne kannattaa toimittaa uudelleen hyödynnettäviksi.

Tule mukaan Kinkkutemppuun ja kierrätä joulukinkusta ylijääneet paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi. Yhden kinkun paistinrasvalla voi ajaa henkilöautoa jopa kolme kilometriä!

Miten ja minne?

Kinkkutemppu onnistuu kaikessa yksinkertaisuudessaan näin.

  • Ota joulukinkun, -kalkkunan tai kalan paistamisen yhteydessä syntynyt paistinrasva talteen tyhjään kartonkiastiaan, kuten maitotölkkiin. Tölkki ei saa olla lasia, muovia tai metallia. Sulje tölkki teipillä.
  • Annan rasvan hyytyä ja toimita se lähimpään keräyspisteeseen. Löydät keräyspisteet kampanjasivuilta: kinkkutemppu.com
  • Keräys on käynnissä 21.12.2019–7.1.2020.

Kinkkutemppu järjestetään nyt neljättä kertaa. Sen tavoitteena on saada 200 000 suomalaista kotitaloutta lahjoittamaan kinkun paistorasvansa keräykseen. Kun tämä saadaan täyteen, kampanjasta vastaavat tekevät lahjoituksen vähävaraisia perheitä avustavan Hope ry:n toimintaan.

Kinkkutemppu on Kemianteollisuuden aloitteesta syntynyt kiertotaloutta edistävä yhteisprojekti. Lue lisää projektista kampanjansivuilta: kinkkutemppu.com.

Ajankohtaista

Lähikuva vedenkulutusmittarista

Vesimittareiden vaihtoa Kuusankoskella

Vesimittareiden vaihtoa Melkunmäen ja Pajamäen alueella.

Lue lisää

Käsi kääntää vesihanaa, josta suihkuaa vettä lavuaariin

Käyttömaksut pysyvät ennallaan, perusmaksuihin korotus

Veden ja jäteveden käyttömaksut pysyvät ennallaan vuonna 2020, mutta perusmaksuihin tulee maltillinen korotus maaliskuun alussa.

Lue lisää