2.12.2019

Paistinrasvat polttoaineeksi – Kinkkutemppu on täällä taas

Kinkkutemppu 2020 logo

Suomalaiset syövät joka joulu yhteensä noin 7 miljoonaa kiloa kinkkua. Sen paistamisen yhteydessä syntyy valtaisa määrä rasvajätettä. Jotta putkistoja ei tukita, paistinrasvoja ei missään nimessä saa kaataa viemäriin, vaan ne kannattaa toimittaa uudelleen hyödynnettäviksi.

Tule mukaan Kinkkutemppuun ja kierrätä joulukinkusta ylijääneet paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi. Yhden kinkun paistinrasvalla voi ajaa henkilöautoa jopa kolme kilometriä!

Miten ja minne?

Kinkkutemppu onnistuu kaikessa yksinkertaisuudessaan näin.

  • Ota joulukinkun, -kalkkunan tai kalan paistamisen yhteydessä syntynyt paistinrasva talteen tyhjään kartonkiastiaan, kuten maitotölkkiin. Tölkki ei saa olla lasia, muovia tai metallia. Sulje tölkki teipillä.
  • Annan rasvan hyytyä ja toimita se lähimpään keräyspisteeseen. Löydät keräyspisteet kampanjasivuilta: kinkkutemppu.com
  • Keräys on käynnissä 21.12.2019–7.1.2020.

Kinkkutemppu järjestetään nyt neljättä kertaa. Sen tavoitteena on saada 200 000 suomalaista kotitaloutta lahjoittamaan kinkun paistorasvansa keräykseen. Kun tämä saadaan täyteen, kampanjasta vastaavat tekevät lahjoituksen vähävaraisia perheitä avustavan Hope ry:n toimintaan.

Kinkkutemppu on Kemianteollisuuden aloitteesta syntynyt kiertotaloutta edistävä yhteisprojekti. Lue lisää projektista kampanjansivuilta: kinkkutemppu.com.

Ajankohtaista

Kouvolan kaupunki ja Kouvolan Vesi selvittivät koronaviruksen esiintymistä Mäkikylän jätevedenpuhdistamolla

Selvityksessä ei ole löydetty yhtä vastausta asiaan, vaan koronaviruksen ilmestyminen Kouvolan jätevesiin on todennäköisesti monen tekijän summa.

Lue lisää

vedetty vessanpönttö

Kouvolan jätevesissä havaittu koronavirusta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tiedotti löytäneensä jätevesiseurannassa elokuun lopussa koronavirusta myös Kouvolan jätevesistä.

Lue lisää