7.6.2019

Tiedote viemäriverkoston tutkimuksista

Savutustutkimuksessa löytynyt virheellinen jätevesiviemäriin tehty hulevesiliittymä.

Kouvolan Vesi Oy:n teettää kesän 2019 aikana eri puolilla Kouvolaa FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:llä jätevesiviemäriverkoston tutkimuksen, jossa tutkitaan jätevesiviemäriin johtuvien vuoto- ja hulevesien lähteitä. Tutkimusta suoritetaan savukokeilla ja tutkimusalueen kiinteistöjen jäteveden viemärikaivoja tarkastamalla.

Tutkimuksia suoritetaan arkipäivisin klo 8:00–17:00.
Tutkimusalueiden kiinteistöjä tiedotetaan erikseen tehtävistä tutkimuksista.

Tutkimusalueet ja ajankohdat

Elimäki toinen osa 3.-12.6.2019
Koria Hurjanhaka 12.6.-5.7.2019
Kouvola Vahtero-Mielakka 26.6.-10.7.2019
Kouvola Ravikylä 29.7.-16.8.2019

Tutkimuksissa käytettävä savu on vaaratonta. Se ei värjää pintoja ja haihtuu muutamassa minuutissa. Savu ei pääse sisätiloihin, kun kaikkien lattiakaivojen ja lavuaarien vesilukoissa on vettä. Tämä on helppo varmistaa käyttämällä hetken normaalisti suihkuja ja vesihanoja. Viemärikaivon tutkimiseksi pyydämme kiinteistöjen omistajia poistamaan pihalla sijaitsevan kaivonkannen päältä mahdolliset ylimääräiset esineet ja varmistamaan, että kansi on selvästi näkyvissä. Tämä jouduttaa tutkimuksen suorittamista.

Tutkimusten tekijöillä ei ole tarvetta päästä kiinteistöjen sisätiloihin. Kiinteistöjen omistajien/haltijoiden ei tarvitse olla läsnä savukokeen suorittamisen aikana.

Jos savua on päässyt kiinteistön sisälle, tarkastakaa vesilukkojen toimivuus tai ottakaa yhteyttä yksityiseen LVI-yritykseen. Sisätiloihin päässyt savu, tarkoittaa yleensä viallista viemäriputkistoa kiinteistön sisällä. Pankaa merkille savun purkautumispaikka ongelman paikallistamisen helpottamiseksi sekä tuulettakaa savu ulos. Sisätiloihin päässyt savu ei ole vaarallista.

Jos tutkimuksesta koitui vahinkoa tai haluatte lisätietoja tutkimuksen edistymisestä, pyydämme ottamaan yhteyttä FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n vastaavaan työnjohtajaan puhelinnumeroon 044 481 1190.

Lisätietoja työn suorituksesta
FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy
Työnjohtaja
044 481 1190

Mika Tissari
Projektipäällikkö
044 704 6277
mika.tissari[a]fcg.fi

Lisätietoja hulevesien johtamisesta
Kouvolan Vesi Oy
Jarno Hujanen
Vesihuoltoinsinööri
0400 576 448
jarno.hujanen[a]kouvolanvesi.fi

Päivitetty Kouvola Vahtero-Mielakka ajankohta (25.6.2019)

Ajankohtaista

Teija Suutari, Timo Kyntäjä ja Ari Mikkelä harjoittelemassa toimintaa Kouvolan Veden ja sen yhteistyötahojen häiriötilanneharjoituksessa. Kuva Johannes Wiehn.

Vesihuollon yhteistyö toimii erinomaisesti

Kouvolan Vesi ja sen yhteistyötahot harjoittelivat toimintaa talousveden häiriötilanteessa.

Lue lisää

Ihmisiä laiturilla jalat järven vedessä.

Asiakaspalvelun kesäaukioloajat

Vesilaskutuksen asiakaspalvelu on suljettu kesäkuussa, juhannuksen aikaan, viikoilla 25 ja 26.

Lue lisää