Valvotusti laadukasta

Kouvolan Veden toimittama talousvesi täyttää hyvin viranomaisten asettamat laatuvaatimukset. Talousveden laatua tarkkaillaan kattavasti.

Talousveden laatuvaatimukset perustuvat kaikkialla Suomessa sosiaali- ja terveysministeriön antamaan asetukseen, jonka taustalla on EU-direktiivi ihmisten käyttöön tarkoitetun veden laadusta. Veden laatutekijät jaetaan sitoviin terveydellisiin laatuvaatimuksiin ja veden käyttökelpoisuutta kuvaaviin laatusuosituksiin, jotka koskevat esimerkiksi raudan määrää.

Laboratoriotutkimukset talousveden terveydellisen laadun varmistamiseksi tehdään Kymen Ympäristölaboratorio Oy:ssä Kouvolassa. Kouvolan kaupungin ympäristöpalvelut valvoo laatutarkkailun tuloksia.

Vesi on parhaimmillaan säännöllisesti käytettynä

Jos vesi seisoo kiinteistön putkissa pitkään, se saattaa lämmetä ja sen laatu laskea muutenkin. Siksi vettä onkin hyvä juoksuttaa erityisesti käyttötauon jälkeen.

Vesijohtoverkoston korjaustöiden jälkeen tai paineen vaihdellessa voi putkista irrota ruostetta tai saostumia, mikä aiheuttaa veden värillisyyttä. Tällaisissa tapauksissa vettä pitää juoksuttaa, kunnes se kirkastuu. Ajoittain voi esiintyä myös maitomaista sameutta, joka on yleensä vedessä olevaa ilmaa.

Talousveden laatu

Kouvolan veden kovuus on 3,1 odH, eli esimerkiksi astianpesukoneessa ei tarvitse käyttää suoloja veden pehmennykseen.

Veden happamuusaste eli pH on 7,2 eli vesi on neutraalia.

Tutustu raporttiin

Tutustu myös

Tyttö istumassa lammen rannalla.

Vastuullista vesihuoltoa

Kouvolan Vesi palvelee toimintavarmasti ja kestävästi – lähellä asiakasta.

Lue lisää

Erilaisia marjoja ja hedelmiä kolmessa vesilasissa

Usein kysyttyä

Vastauksia veteen ja vesihuoltoon liittyviin yleisimpiin kysymyksiin.

Lue lisää