Kouvolan Veden vesihuollon toiminta-alueet ovat nähtävissä Kouvolan kaupungin karttapalvelussa kohdassa Aluejaot / Vesilaitosten- ja osuuskuntien toiminta-alueet.

Kun haluat liittyä vesi- ja viemäriverkostoomme, seuraa alla olevia ohjeita. Näin liittyminen sujuu juohevasti ja vesi alkaa virrata uuteen kotiisi juuri silloin, kun haluat.

Rakentajan muistilista:

  1. Lähetä liitoslausuntohakemus hyvissä ajoin. Lausunto annetaan yleensä kahden viikon kuluessa hakemuksen jättöpäivästä. Heinä-elokuussa käsittelyssä voi kestää pidempään. Huomioithan, että liitoslausunnon käsittelyajan lisäksi on varattava aikaa liittymis- ja käyttösopimuksen laadintaan sekä tonttijohtoennakkotöiden tekemiseen.
  2. Hanki LVI-suunnittelija, jonka tekemät LVI-suunnitelmat ja kiinteistön vesi- ja viemärilaitteiston (KVV) -laiteselvitys liitetään rakennuslupa-asiakirjoihin.
  3. Kun rakennuslupa on myönnetty, ota yhteyttä meihin vesihuollon liittymis- ja käyttösopimuksen laatimista varten. Toimita kopio rakennusluvasta sekä hyväksytystä lvi-asemapiirroksesta osoitteeseen vesilaskutus[a]kouvolanvesi.fi.
  4. Tilaa liitostyöt meiltä vähintään kaksi viikkoa ennen liitostöiden suunniteltua aloittamista. Liitostyöt tilataan Kouvolan Veden työntilauslomakkeella. Liitostyöt suoritetaan vasta siinä vaiheessa, kun liittymis-ja käyttösopimus on palautunut allekirjoitettuna Kouvolan Vedelle.
Kylpyhuoneen vesihanasta valuu vettä.

Liitoslausuntohakemuksen tekeminen

Liitoslausuntohakemus tarvitaan heti rakennusprojektin alussa kiinteistön vesi- ja viemärisuunnitelmia sekä verkostoon liittymistä varten. Lausunnossa käsitellään niin käyttövesi-, jätevesi- kuin hulevesiliitoksetkin. Jos kiinteistölle halutaan myös sprinkleriliittymä, tulee hakijan täyttää myös sprinkleriliitoslausuntohakemus.

Hakemukset tulee toimittaa osoitteeseen suunnittelu[a]kouvolanvesi.fi tai Kouvolan Vesi Oy, Kauppalankatu 37, 45100 Kouvola.

Lisätietoja:

Suunnitteluavustaja Tarja Ollikainen
p. 040 0839 169
tarja.ollikainen[a]kouvolanvesi.fi

Suunnitteluavustaja Jaana Metsämuuronen
p. 040 4832 286
jaana.metsamuuronen[a]kouvolanvesi.fi

KVV-suunnitelmat rakennuslupaa varten

Hanki LVI-suunnittelija, joka tekee kiinteistön KVV-suunnitelmat ja leimauttaa ne rakennusvalvonnassa.

Ota yhteyttä:

LVI-tarkastusinsinööri Otso Tolvanen
Tekniikka- ja Ympäristötalo
Valtakatu 33
45700 Kuusankoski
p. 02061 58354
otso.tolvanen[a]kouvola.fi

Lisätietoja ja neuvoja saat myös Kouvolan kaupungin rakennusvalvonnasta.

Liittymis- ja käyttösopimuksen tekeminen

Kun rakennuslupa on myönnetty, ota yhteyttä meihin vesihuollon liittymis- ja käyttösopimuksen laatimista varten.

Toimita meille tätä varten kopio myönnetystä rakennusluvasta ja hyväksytystä LVI-asemapiirroksesta osoitteeseen vesilaskutus[a]kouvolanvesi.fi tai Kouvolan Vesi Oy, Kauppalankatu 37, 45100 Kouvola.

Liittymis- ja käyttösopimus lähetetään sinulle kahtena kappaleena. Toinen sopimuskappale tulee palauttaa meille kaikkien omistajien allekirjoittamana.

Liitostyön tilaaminen

Ennen liitostöiden suorittamista tulee vesi- ja viemärisuunnitelmien olla hyväksytyt sekä liittymis- ja käyttösopimuksen allekirjoitettuna.

Tonttivesijohdon liitostyö, tonttiennakoiden rakentaminen sekä vesimittarin asennus tilataan työntilauslomakkeella vähintään kaksi viikkoa ennen työn aloittamista.

Viemäriliitokset tontin rajalla oleviin tarkastusputkiin saa suorittaa urakoitsija siinä vaiheessa, kun liittymis-ja käyttösopimus on palautettu Kouvolan Vedelle allekirjoitettuna.

Lisätietoja:

p. 040 4899 351

Vesihuollon yleiset toimitusehdot

Laskutus ja hinnoittelu

Veden edullinen hinta koostuu puhtaan veden ja jäteveden käyttömaksusta.

Lue lisää
Tyttö tekee pihalla isoa saippuakuplaa.

Lue lisää

Lähikuva vedenkulutusmittarista

Tilaustyöt

Hoidamme kiinteistökohtaiset työt, kuten vesimittarin asennuksen helposti ja vaivattomasti.

Lue lisää

Sade- ja sulamisvesiviemärin kansi, joka on osittain peittynyt syksyisen oransseilla puunlehdillä.

Hulevedet

Huolehdimme kiinteistöjen hulevesien viemäröinnistä luontoa ja jätevesiverkostoa kuormittamatta.

Lue lisää