Kun haluat liittyä vesi- ja viemäriverkostoomme, seuraa alla olevia ohjeita. Näin liittyminen sujuu jouhevasti ja vesi alkaa virrata uuteen kotiisi juuri silloin, kun haluat.

Rakentajan muistilista:

  1. Hanki LVI-suunnittelija, jonka tekemät LVI-suunnitelmat ja kiinteistön vesi- ja viemärilaitteiston (KVV) -laiteselvitys liitetään rakennuslupa-asiakirjoihin.
  2. Pyydä meiltä KVV-suunnittelua varten lähtötiedot. Lähtötiedoista ilmenee kiinteistön viemäreiden liittämiskohdat, liitos- ja padotuskorkeudet sekä vesijohtoverkoston painetaso. Ilmoita meille lähtötietoja pyytäessäsi kiinteistön osoite, kiinteistötunnus sekä kiinteistön omistajan nimi. Lähtötietoja voit pyytää sähköpostitse osoitteesta suunnittelu[a]kouvolanvesi.fi
  3. Lähetä liitoslausuntohakemus hyvissä ajoin. Liitoslausunnon tarvitset rakennuslupahakemuksen liitteeksi. Lausunto annetaan yleensä kahden viikon kuluessa hakemuksen jättöpäivästä. Heinä-elokuussa käsittely voi kestää pidempään. Huomioithan, että liitoslausunnon käsittelyajan lisäksi on varattava aikaa liittymis- ja käyttösopimuksen laadintaan sekä tarvittaessa tonttijohtoennakoiden rakentamiseen, mikäli näitä ei ole vielä kiinteistöä varten rakennettu. Kouvolan Vesi vastaa tonttijohtoennakoiden rakentamisesta yleisten alueiden osuudelta (katu-, puisto-, yms. alueet). Täytä ja lähetä liitoslausuntohakemus.  Liitoslausuntohakemuksessa pyydettävät henkilötiedot tarvitaan uuden asiakkuuden perustamista varten.   Tutustu Kouvolan Veden tietosuojaselosteeseen.
    Liitoslausunto on muuttunut maksulliseksi 1.4.2022 alkaen. Liitoslausunnosta veloitetaan liittyjältä 124,00 euroa (sis. alv 24 %). Liitoslausuntomaksu hyvitetään voimassa olevan liitoslausunnon osalta liittymismaksun yhteydessä.
  4. Kun rakennuslupa on myönnetty, ota yhteyttä meihin vesihuollon liittymis- ja käyttösopimuksen laatimista varten. Toimita kopio rakennusluvasta sekä hyväksytystä lvi-asemapiirroksesta osoitteeseen vesilaskutus[a]kouvolanvesi.fi.
  5. Tilaa liitostyöt meiltä vähintään kaksi viikkoa ennen liitostöiden suunniteltua aloittamista. Liitostyöt tilataan Kouvolan Veden työntilauslomakkeella. Liitostyöt suoritetaan vasta siinä vaiheessa, kun liittymis-ja käyttösopimus on palautunut allekirjoitettuna Kouvolan Vedelle ja liittymisestä perittävät liittymismaksut on suoritettu. Tilaa liitostyö.
Kylpyhuoneen vesihanasta valuu vettä.

Kouvolan Veden vesihuollon toiminta-alueet ovat nähtävissä Kouvolan kaupungin karttapalvelussa. Valitse tasovalikosta Aluejaot / Vesilaitosten- ja osuuskuntien toiminta-alueet.

Lisätietoja:

Suunnitteluavustaja Tarja Ollikainen
p. 040 0839 169
tarja.ollikainen[a]kouvolanvesi.fi

Suunnitteluavustaja Jaana Metsämuuronen
p. 040 4832 286
jaana.metsamuuronen[a]kouvolanvesi.fi

KVV-suunnitelmat rakennuslupaa varten

Hanki LVI-suunnittelija, joka tekee kiinteistön KVV-suunnitelmat ja leimauttaa ne rakennusvalvonnassa.

Ota yhteyttä:

LVI-tarkastusinsinööri Otso Tolvanen
Tekniikka- ja Ympäristötalo
Valtakatu 33
45700 Kuusankoski
p. 02061 58354
otso.tolvanen[a]kouvola.fi

Lisätietoja ja neuvoja saat myös Kouvolan kaupungin rakennusvalvonnasta.

Liittymis- ja käyttösopimuksen tekeminen

Kun rakennuslupa on myönnetty, ota yhteyttä meihin vesihuollon liittymis- ja käyttösopimuksen laatimista varten.

Toimita meille tätä varten kopio myönnetystä rakennusluvasta ja hyväksytystä LVI-asemapiirroksesta osoitteeseen vesilaskutus[a]kouvolanvesi.fi tai Kouvolan Vesi Oy, Kauppalankatu 37, 45100 Kouvola.

Liittymis- ja käyttösopimus lähetetään sinulle kahtena kappaleena. Toinen sopimuskappale tulee palauttaa meille kaikkien omistajien allekirjoittamana.

Laskutussivulta löytyy sopimus- ja toimitusehdot.

Laskutus ja hinnoittelu

Veden edullinen hinta koostuu puhtaan veden ja jäteveden käyttömaksusta.

Lue lisää
Tyttö tekee pihalla isoa saippuakuplaa.

Lue lisää

Lähikuva vedenkulutusmittarista

Tilaustyöt

Hoidamme kiinteistökohtaiset työt, kuten vesimittarin asennuksen helposti ja vaivattomasti.

Lue lisää