Etäluettavien vesimittareiden lukemat siirtyvät jatkossa vesilaskutukseen automaattisesti, joten lukemia ei tarvitse erikseen ilmoittaa.

Vesiportaali-palvelu antaa tietoa kiinteistön vedenkulutuksesta. Vesimittareiden etäluentatiheydet saattavat vaihdella suurestikin riippuen kiinteistön sijainnista toiminta-alueellamme, joka puolestaan vaikuttaa vedenkulutustietojen ajantasaisuuteen ja kulutustietojen informatiivisuuteen.

Vesiportaaliin voit rekisteröityä sähköpostiosoitteella tai tunnistautumalla (google, facebook tai iOs). Rekisteröitymisen jälkeen linkitä kulutuspisteesi käyttäjätunnukselle, tarvitset tähän  kulutuspiste-, mittari- ja asiakasnumerosi. Nämä tiedot löydät vesilaskultasi.  Huomioithan, että etäluettavan mittarin numero päivittyy vesilaskuun mittarinvaihdon jälkeen. Vesilaskut lähetetään kahden kuukauden välein todellisen kulutuksen mukaan.

Ohje rekisteröitymiseen ja kulutuspisteen liittämiseen.

Palvelun kautta on mahdollista tilata ns. vuotohälytysviesti poikkeavasta vedenkulutuksesta kiinteistöllä.

Asiakas vastaa Vesihuoltolain (119/2001) ja Kouvolan Veden yleisten toimitusehtojen mukaisesti kiinteistönsä vedenkulutuksesta ja sen seurannasta riippumatta siitä, onnistuuko veden kulutuksen seuraaminen Vesiportaalin kautta tai saavuttaako vuotohälytysviesti asiakasta. Kouvolan Vesi ei seuraa aktiivisesti yksittäisten asiakkaidensa vedenkulutusta, eikä näin ollen informoi asiakasta erikseen kiinteistössä tapahtuneesta muutoksesta vedenkulutuksessa

Kulutuslukemat näkyvät edelleen tutussa raportointipalvelussa. Lukemat päivittyvät palveluun kerran kuukaudessa. Palveluun pääset asiakasnumeron ja vesimittarin numeron avulla.

Tietoa etäluettavista vesimittareista

Asentamamme etäluettavat vesimittarit ovat Kamstrup AS:n valmistamia. Mittarit ovat tyyppihyväksyttyjä ja vedenkulutuksen mittaus tapahtuu ultraäänen avulla. Mittarissa ei ole kuluvia mekaanisia osia, joten se mahdollistaa nykyistä pidemmän vaihtovälin. Vesimittarissa on digitaalinen näyttö, joka antaa erilaisia infokoodeja. Tiedonsiirto mittarilta vesilaitokselle tapahtuu radio- tai matkapuhelinverkossa pilvipalveluja hyödyntäen. Mittari ei vaadi ulkoista virtalähdettä, vaan toimii paristolla.

Mittarinäytön infokoodit:  

LEAK: Virtaus ei ole pysähtynyt viimeisen 24 tunnin aikana yhtäjaksoisesti vähintään tunnin ajaksi. Tämä saattaa olla merkki vuotavasta hanasta tai wc-säiliöstä.

BURST: Vedenkulutus on ollut poikkeuksellisen suuri jo puolen tunnin ajan, mikä saattaa olla merkki  putkirikosta.

TAMPER: Mittaria on peukaloitu. Mittaria ei voi enää käyttää laskutustarkoituksiin.

DRY: Mittarissa ei ole vettä. Mittausta ei voi suorittaa.

REVERSE: Vesi virtaa väärään suuntaan virtausputkessa.

RADIO OFF: Mittari on yhä kuljetustilassa. Sisäänrakennettu radiolähetin ei ole käytössä. Lähetin käynnistyy automaattisesti, kun ensimmäinen vesilitra on virrannut mittarin läpi.

(kaksi nelikulmaista ruutua): Kaksi vuorotellen vilkkuvaa pientä ruutua osoittaa, että mittari on aktiivinen.

A + numero: Ilmaisee mittarille tehtaalla tehdyn tarkistuksen jälkeen suoritettujen metrologisten säätöjen määrän.

Infokoodit LEAK, BURST, DRY ja REVERSE sammuvat automaattisesti, kun tilanne, joka aiheutti niiden aktivoitumisen, on ohi. Toisin sanoen LEAK häviää, kun vesi on ollut liikkumattomana tunnin, BURST häviää, kun kulutus laskee normaalille tasolle, REVERSE katoaa, kun vesi ei enää virtaa väärään suuntaan ja DRY häviää, kun mittari on täyttynyt vedellä.

Tästä raportointipalveluun

Seuraa vedenkulutustasi.

Lue lisää
Kuvituskuva nainen tietokoneella